kuva

     Sulkapallo - säännöt, välineet, tekniikka, taktiikka

sulkapallokirja - etusivu

Esipuheen esipuhe

Tämä sivusto sisältää vuonna 2002 julkaisemani kirjan 'Sulkapallo: säännöt, välineet, tekniikka, taktiikka' tekstisisällön, ja myöhemmin myös sen keskeisen kuvituksen.

Vuoden 2002 jälkeen on sulkapallossa tapahtunut yhtä ja toista, ei vähiten sääntöpuolella. Tuolloin oli juuri menossa kansainvälinen sääntökokeilu 7-pisteisista eristä ja paras-viidestä -eräsysteemistä. Ankaran väännön jälkeen palattiin takaisin lähes entiseen säännöstöön, kunnes muutama vuosi sitten pistelasku muuttui nykyiselleen (erät 21:een, piste joka pallosta), toivottavasti lopullisesti. Nämä muutokset on otettu huomioon tekstissä ja sitä on tarkoitus jatkossakin pitää ajan tasalla.

Lienee sanomattakin selvää, mutta sanotaan sittenkin: olisin hyvin iloinen kaikista kirjan, siis nyt webbisivuston, sisältöä koskevista huomautuksista ja korjausehdotuksista!

Tuomo Lintulaakso, 040-5008 365
tuomolintulaakso.net

Esipuhe

Tämä kirja on tarkoitettu tavalliselle harrastajalle. -Tai ei ihan tavalliselle, vaan sellaiselle, joka haluaa tietää sulkapallosta enemmän, oppia sitä lisää - ja kukaties kehittyä kilpapelaajaksi.

Ei ole haitaksi muutenkaan tietää kaikenlaista harrastamastaan lajista, mutta erityisesti tekniikan ja taktiikan perusasiat on syytä oppia tavalla tai toisella. Paras tapa on joka tapauksessa henkilökohtainen ohjaus ja valmennus, jonka kohteeksi jokaisen vakavan harrastajan tulee joka tapauksessa hankkiutua. Vaikea sanoa, onko mitään liikunnan alaan kuuluvaa asiaa, mitä voisi opetella pelkästään kirjasta - mutta sulkapallo ei ehdottomasti ainakaan ole sellainen.

Valitettavasti kunnon valmennusta ei vieläkään ole Suomessa saatavilla missä tahansa. Muutamilla sulkapallopaikkakunnilla ja -alueilla tilanne on varsin hyvä, muilla sitäkin huonompi. Toivottavasti tämä kirja myös pystyy omalta osaltaan vaikuttamaan harrastuksen lisääntymiseen siellä, missä harrastusta on vähän. Siitä nimittäin voisi toivoa seuraavan myös valmennusresurssien lisääntymistä.

Kirjan taktiikka- ja tekniikkalukujakin olen päässyt hiomaan yhteistyössä valtakunnan parhaiden valmentajien kanssa. Kiitokset tälle asiantuntijakaartillemme, Sylvi Jormanaiselle, Pekka Sipiläiselle, Vellu Mellerille ja Mika Heinoselle sekä tekniikkakuvauksiin tilat tarjonneelle Campo Sportcenterille! Myös Kristiina Danskanen ja Tuomo Tennilä ovat kirjallisten tuotteittensa kautta olleet tässä tiimissä mukana.

Kiitokset myös seurani BC hanhensulka ry:n (HanSu) pelaajille ja hallituksen jäsenille, jotka ovat ruotineet tekstiäni ja antaneet runsaasti vinkkejä tekstin parantamiseksi.

Omistan tämän kirjan henkiselle kodilleni, toiselle olohuoneelleni ja kuntosalilleni BC HanSulle, jonka puheenjohtajana minulla on ollut ilo toimia syksystä -96 alkaen.

Helsingissä 16.12.2001